Përse Musli?
Mëngjesi
është vakti më i rëndësishëm i ditës. Studimet tregojnë se konsumimi i
mëngjesit mund të sjellë përfitime të mëdha, si për të ndihmuar në përmirësimin
e shëndetit mendor, zvogëlimin e rrezikut për sëmundjet e zemrës dhe madje
rritjen e nivelit të energjisë.
Ju
duhet të filloni mëngjesin tuaj duke ngrënë diçka ushqyese dhe natyrale.
Përndryshe, ju do të gjendeni duke konsumuar kalori të padobishme, të cilat do
t’ju largojnë urinë vetëm për një orë.
Musli
është zgjedhja e duhur për mëngjesin tuaj. Përbërja
e Muslit plot me vitamina, hekur dhe magnez, mund të shoqërohet me qumësht, kos
ose lëng frutash.
Është më i shëndetshëm se drithërat e tjerë.
Drithërat e zakonshme
nga marketi mund të jenë joshëse, por janë plot me sheqer dhe përbërës të tjerë
të dëmshëm për ju.
Musli ka më
pak sheqer dhe kalori sesa ushqimet e tjera të mëngjesit. Gjithashtu gjatë përgatitjes,
mund të zgjidhni vetë ta shoqëroni me një produkt tjetër të shëndetshëm.
Ka përbërje të lartë fibrash dhe drithërash
Është e
vështirë të vlerësohet saktësisht se sa fibra ka Musli sepse ekzistojnë kaq
shumë kombinime të ndryshme që mund të bëni. Fibrat dhe drithërat janë të mira
për sistemin tuaj të tretjes.
Qëndroni të ngopur për një kohë më të gjatë
Pasi të
konsumoni Musli, ju nuk do ta gjeni veten të uritur shpejt. Perimet e saj të
freskëta përmbajnë niseshte rezistente, duke bërë të nevojitet një kohë e gjatë
për të tretur Muslin. Niseshteja rezistente bën që metabolizmi juaj të përshpejtohet,
dhe kështu do të digjen më shumë kalori në më pak kohë.
Është i mirë për zemrën tuaj
Musli
përmban krunde tërshëre, duke përfshirë një fibër tërshërë të quajtur beta-glukan.
Sipas
studimeve, beta-glukani mund të ndihmojë në uljen e niveleve të kolesterolit
deri në 10%. Duke ngrënë rregullisht Musli, ju do të përmirësoni në mënyrë
drastike shëndetin tuaj të zemrës. Bëjini zemrës tuaj një tjetër favor duke shtuar
lëng limoni në përzierjen tuaj. Shtimi i vitaminës C mund të ndihmojë në uljen
e kolesterolit, duke përmirësuar shëndetin e zemrës edhe më shumë.
Është i shijshëm
Beta-glukani
mund të bëjë edhe më shumë se sa të zvogëlojë kolesterolin. Përveçse është e pasur
me fibra, duke shtuar beta-glukan në produkte si ëmbëlsira, makarona, petë, apo
musli, mund të ndikojnë në atributet e tyre si aftësia, cilësia dhe pamja.
Nga studimet
e kryera, ka rezultuar se përveçse kontributit në vlerën ushqyese të një
produkti, beta-glukani mund të përmirësojë vetitë shqisore dhe shijuese të disa
produkteve.
Comments
Post a Comment